Wednesday, January 25, 2012

Francijas brīnumi turpinās

 Tātad. Tad, kad parādījās i-nets, problēmas Francijā nebeidzās. :D  Visu laiku turpinās tādi kā čakari.
Skola. Universitāte sastāv no vairākām daļām – fakultātēm. Mēs kā erasmusnieki varam izvēlēties a da jebkādus māc. Priekšmetus. Tā nu mēs skraidām no vienas uz otru un PAŠI gatavojam stundu sarakstus. Pēc tam tas jānes pie Mme Lecoq, lai saskaņotu ar mūsu skolu. Viņa bija ļoti jauka. Ieteica pasniedzējus, kuri ir jauki pret erasmusniekiem, kuri nē. OK. SKraidam, meklējam, jājamies. Pirmajā lekcijā, uz kuru aizgājām, pasniedzēja pajautāja, kuri nebija pagājušajā un ir atnākuši šodien. Mēs paceļam rokas. Viņa saka, ka lai ejam prom, jo mūsu ir par daudz. OK, piedzīvojumi var sākties.  Pa to laiku dažas lekcijas vēl tika pamainītas, uz citām ieradāmies un, kā izrādās, lekcija jau ir notikusi. Nu bet chill out. Bijām uz lekciju, kas saucas ‘’Approche du theatre’’, karoče kkas ar teātri. :D Ienāk pasniedzējs kovboja cepurē. Stunda chill out, protams, kkādi jaunieši atnāk nospēlēt ainiņu teātra, tad viens iziet savu daiļlasīšanu prezentēt – lasa Bodlēru. Ok, no smiekliem man reizēm gribējās kratīties, lai gan tas skaitījās it kā profesionālā līmenī. Nu ok. No citiem priekšmetiem ieķēru šoku, ka tas nav man galīgi.

BET BŪSIM POZITĪVI. Tā ir mana šodienas mācība. Cik tomēr tas ir svarīgi, un cik daudz mēs ‘’pievelkam’’.

Jā. Te ir pavasaris. Drīz domāju īrēt riteni. Papildus visiem dzīves čakariem šeit, ir jāizveido vēl čeku grāmatiņa, lai nomaksātu kā drošības naudu laikam.

Kad staigājām ar kursabiedreni, ceļa malā sajutām kkādu smaržu līdzīgu jasmīnam. Voila! Nez, varbūt tā ir kkāda šķirne. Bet kkas līdzīgs jasmīnam ir. Smaržo, Zied. JANVĀRIS. Kad viņam pumpuri parādījās –Ziemassvētkos?

1 comment: